Керуючий партнер ЮФ «Центр правового консалтингу» Артур Нонко розповів глядачам каналів «UBR» і «1+1» про перспективи створення необхідного законодавчого підгрунття для формування банківською системою довгострокового фінансового ресурсу. - сpk.ua
Центр правового консалтингу
Open/Close Menu Юридическая фирма ЦПК Киев

Керуючий партнер ЮФ «Центр правового консалтингу» Артур Нонко розповів глядачам каналів «UBR» і «1+1» про перспективи створення необхідного законодавчого підгрунття для формування банківською системою довгострокового фінансового ресурсу.

Представники Асоціації “Український Кредитно-Банківський Союз” (УКБС) вважають, що діючі норми ч. 2 ст. 1060 Цивільного кодексу України (ЦКУ) перетворюють всі вклади населення в депозити до запитання. Це, на їхню думку, позбавляє економіку довгострокового інвестиційного ресурсу. До того ж банки не мають змоги чітко планувати розміщення залучених від вкладників грошових коштів, оскільки завжди існує ймовірність дострокового розірвання договору строкового банківського вкладу. Це змушує їх обмежувати свої активні операції, переважно короткостроковим кредитуванням, – йдеться в повідомленні. УКБС зазначив, що в основу строкового банківського вкладу закладена ідея залучення фінансових ресурсів на певний строк та отримання вкладником відсоткової винагороди. Тому при виборі фінансової послуги вкладники повинні вибирати: мати щоденний доступ до депозиту або отримувати процентні доходи з поверненням коштів через певний термін.

Керуючий партнер ЮФ «Центр правового консалтингу» Артур Нонко розповів про те, наскільки реальним є створення згаданої законодавчої бази, чи будуть достатнім чином захищені права вкладників, які зобов’язання та ризики маються на увазі для обох сторін – для банків і вкладників.

ООО "Центр правового консалтинга". ® ЦПК. 2005-2019. Все исключительные права на весь материал, размещенный на сайте, принадлежат ООО " Центр правового консалтинга ". Размещение материалов сайта на других площадках допускается исключительно при указании прямой видимой ссылки на первоисточник.

Pacta Sunt Servanda